Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. + 36 70 944 1387

Blog

Miért olyan fontos az innováció, hogy mostanában mindenki ezt szajkózza? Például azért, mert a legjobb innovátor cégek:

  • háromszor nagyobb bevételt érnek el az új termékeikkel, szolgáltatásaikkal, mint az átlagos cégek;
  • jelentősen tudják csökkenteni a költségeiket.

 

A felmérések szerint egy cég versenyképessége és túlélése közvetlen kapcsolatban áll az innovációs tevékenységének fejlettségével. Az innovációnak nem kell mindig világraszóló újdonságnak lennie. Kis  lépésekben fejleszthetők a már meglévő termékek, szolgáltatások, folyamatok, üzleti modellek, stb. Az innováció arról szól, hogy folyamatos változtatásokat kell létrehozni, amelyek növelik a hatékonyságot, profitabilitást, ezzel tulajdonképpen a cég életképességét.

Rengeteg lehetőség van egy cég innovációs tevékenységének fejlesztésére.

Álljon itt 15 lehetőség céged innovációs potenciáljának növelésére.

 

Szükségszerűen az innováció fogalma és módszerei is változnak, fejlődnek a kor új kihívásainak és lehetőségeinek megfelelően.

Az internet, a mobil kommunikációs eszközök és alkalmazások, valamint a közösségi oldalak elterjedésével az utóbbi évtizedben az innováció is új irányokat vett. A régi innovációs módszerek, gyakorlatok megmaradtak, de az új innovációs modellek jelentős előnyt biztosítanak a legtöbb iparágban és a "civil" élet területén egyaránt. A világhálón böngészve szembetűnik, hogy az innovációt és az ehhez szorosan kapcsolódó innováció-menedzsmentet sokan, sokféleképp értelmezik. Sőt! Az értelmezések folyamatosan változnak, az új irányok felbukkanásának függvényében. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban bemutatom, hogy az én értelmezésem szerint mik az innováció mai definíciói, fajtái.

Írásaimmal szeretném elősegíteni, hogy a magyar vállalatok döntéshozóiban megérlelődjön az igény a cégük innovációs potenciáljának kihasználására és cégük innovációs képességének folyamatos fejlesztésére. 

Hírlevél feliratkozás