Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. + 36 70 944 1387

IMP3rove™ Nemzetközi innovációs menedzsment tanácsadás és felmérés

Az IMP3rove™ nemzetközi innovációs menedzsment képzés, tanácsadás, felmérés valójában egy benchmark. Az IMP3rove™ benchmark módszert a világ egyik legelismertebb tanácsadó cége, az A.T. Kearny és a német technológiai fejlesztések fellegvára, a Fraunhofer intézet dolgozta ki az Europai Unio támogatásával.

2007-óta ez a benchmarking módszer az európai standard a Kis- és Középvállalkozások Innovációs potenciáljának objektív mérésére.

Magyarországon több innovációs pályázatban is plusz pontokat lehet szerezni vagy külön kritérium a pályázati induláshoz, ha a cég rendelkezett ilyen felméréssel.

 

A felmérés haszna:

A hatékony innovációs menedzsment "folyamatirányítással” rendelkező vállalatok gazdasági mutatói jobbak, mint az ad-hoc innovációt végző cégeké!

Innováció-menedzsment hatása

 • az új termékek/szolgáltatások/ stb. fejlesztése a szervezet mindennapi teendőjének része,
 • az eladásokból származó éves, átlagos bevétel növekedés 15-17%-kal nagyobb,
 • az eladásokból származó éves, átlagos profit növekedés 4-7%-kal nagyobb,
 • az alkalmazottak számának átlagos, éves növekedési üteme 12-17%-kal nagyobb,
 • az átlagos, árbevétel arányos működési eredmény 6-9%-kal nagyobb,
 • a fejlesztésekből származó átlagos, árbevétel arányos működési eredmény 15-18%-kal nagyobb,
mint a hatékony innováció-menedzsment "folyamatirányítással” NEM rendelkező vállalatok eredményei.

 

Megoldandó problémák lehetnek:

 

 • Nem tudja, mivel lehetne a leghatékonyabban javítani a cég innovációs eredményességét.
 • Nem tudja, hogy a nyugat-európai cégek mennyivel vannak előrébb az innováció tevékenységük fejlettségét illetően.
 • Nem tudja mennyire versenyképes a cége egy betelepülő multival szemben az innováció terén.

 

Az IMP3rove™ felmérés szakértő által elvégzett értékelése választ ad a következő kérdésekre:

 • Hogyan biztosítható a cég növekedési képessége?Hogyan tehető fenntarthatóvá az üzleti eredmény növekedése?
 • Hogyan biztosítható, hogy a jelenlegi legjobb ügyfelek három-négy év múlva is a legjobb ügyfelek maradjanak?
 • Hogyan szerezhetők új ügyfelek, és hogyan építhetők új piacokat a termékeknek és szolgáltatásoknak, amilyen gyorsan csak lehetséges?
 • Hogyan motiválhatók és tarthatók meg a képzett munkatársak?Hogyan finanszírozható a növekedés?

 

InnoGuide ajánlat:

 

Az IMP3rove™ nemzetközi minősítéssel rendelkező innovációs szakértőnk elvégzi az IMP3rove™ felmérést az önök cégénél.

A felmérés eredményeinek szakszerű értékelése megmutatja, hogy a felmért cég innovációs gyakorlata hol áll azokhoz az EU-s vállalatokhoz képest, amelyek a legtöbbet profitálnak fejlesztéseikből.

Az eredmények alapján szakértőnk meghatározza a vállalat innováció-menedzsment területén elért erősségei és fejlődési lehetőségeit. Azok a területek, amelyekre a versenytárs „növekedési bajnokok” a vizsgált céghez képest nagyobb figyelmet fordítanak, jól azonosítják a cég továbbfejlődési lehetőségeit. Azon területek, amelyekre a „növekedési bajnokok” a vizsgált céghez képest egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés figyelmet fordítanak, felvetik a lehetőségét az erőforrások optimalizálásának.

További fontos fejlesztési megfontolásokat eredményezhetnek azok a kérdéskörök, ahol a „növekedési bajnokok” lényegesen nagyobb teljesítményt mutatnak az átlaghoz képest.

Az azonosított erősségek és fejlődési lehetőségek figyelembe vételével kialakítunk a cég egyedi igényeire és lehetőségeire szabott innovációs rendszert. A cégre szabott innovációs rendszer képes biztosítani a folyamatos, értékteremtő innovációs tevékenységet. Ez csak jól megalapozott, a cég céljaihoz illő és az erőforrásainak megfelelő innováció-menedzsment révén érhető el.

Az Ön cégre szabjuk az innováció-menedzsment folyamatokat és úgy építjük be a vállalata mindennapi működési rendszerébe, hogy az innováció a szervezet mindennapjainak szerves részévé váljon.

IMP3rove™ rendszer rövid bemutatása:

A felmérés és a felmérési eredményekre támaszkodó cégfejlesztés általános menete: Az IMP3rove™ innovációs folyamatokat felmérő módszer a lenti ábrán látható piramisszerűen jeleníti meg az innovációs folyamatokat befolyásoló és irányító tényezőket, körülményeket, tulajdonságokat, készségeket, szakértelmet.

 Innováció-menedzsment piramis

A vizsgált vállalat innováció-menedzsment folyamatait az innováció-menedzsment öt nagy területén keresztül vizsgáljuk IMP3rove™ rendszer alkalmazásával:

 • INNOVÁCIÓS STRATÉGIA
 • INNOVÁCIÓS SZERVEZET ÉS KULTÚRA
 • INNOVÁCIÓS ÉLETCIKLUS FOLYAMATOK
 • MEGVALÓSULÁST SEGÍTŐ FELTÉTELEK
 • INNOVÁCIÓS EREDMÉNYEK

Az nemzetközi innovációs menedzsment kérdéssor felvétele és kiértékelése az EU sztenderd IMP3rove™ márkanévvel fémjelzett rendszerével történik. Az egyes kérdésekre adott válaszok objektíven összemérhetők a kérdéssort kitöltő Európai Uniós vállalatok válaszaival. Nemcsak az egyes kérdések, hanem az egyes kérdésekből álló kérdéscsoportokból képzett átlagok is összehasonlításra kerülnek a vizsgált vállalat eredményeivel. A kérdésekre adott válaszok alapján két nagy csoportot különböztethetünk meg: a „növekedési bajnokok” és az átlag. Az adatbázisban szereplő, a piacon legjobban teljesítő vállalatok felső 10 %-át nevezi a módszertan "növekedési bajnokoknak". Az átlag a maradék 90% válaszainak átlaga.

 

A felmérés és a felmérésre épülő fejlesztés menete:

Innováció fejlesztése munkafolyamat

 

  

 1. A felmérés nyers eredményeit szakértőink elemzik, majd a cég céljainak, lehetőségeinek figyelembe vételével meghatároznak egy fejlesztési menetrendet (fejlesztési javaslat.)
 2. A fejlesztési javaslat alapján a cég munkatársaival közösen alakítjuk ki a fejlesztési programot.A fejlesztési program leírja azokat a teendőket, amelyek során növelhető a cég innovációs potenciálja.
 3. A fejlesztési program megvalósítása pl.: menedzsment rendszer bevezetése, szervezetfejlesztés, coaching, képzések, workshopok.
 4. A fejlesztési program hosszú távú eredményességének biztosítása időszakos ellenőrzésekkel, nehogy minden visszazökkenjen a régi kerékvágásba.

 

 

Kapcsolódó témák: