Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. + 36 70 944 1387

Fejlesztjük a fejlesztőket Minden szervezet lehet innovatív! Mi megmutatjuk hogyan.

5-12%-kal magasabb az éves bevétel-, profit növekedés üteme a kiemelkedő innovációs rendszerrel rendelkező cégeknek. Növelje fejlesztése profit termelő képességét és csökkentse a megvalósulás kockázatait!.

 innovációs érettség

Ahhoz hogy egy szervezet képes legyen a folyamatos innovatív ötletek piaci megvalósítására egy több évig tartó átalakuláson kell átesnie. Mi segítünk végigmenni azon az úton, aminek a végén a fenntartható, folyamatos innovációs tevékenység a cég mindennapi gondolkodásmódjává válik. 

Az InnoGuide fejlesztési programjának keretében úgy fejlesztjük a vállalat innovációs képességeit, hogy a piaci igényeknek megfelelően hatékonyan, folyamatosan meg tudják újítani a vállalat folyamatait, termékeit, szolgáltatásait. A fejlesztési programjaink főként az alábbi területekre fókuszálnak:

 • Stratégia
 • Szervezeti működés és kultúra 
 • Egyéni képességek fejlesztése
 • Innovációs munka folyamatok és módszerek
 • Tervezés, mutatószámok és kontrolling 
 • Piaci fogadtatás felmérése
 • Folyamatos fejlődés

 

A cég innovációs gyakorlatának fejlettségi szintje nagyon különböző lehet. A szervezetnek mindig időt vesz igénybe a rendszer megtanulása alkalmazása. Egy bonyolult rendszer bevezetése szinte kivétel nélkül sikertelen olyan vállalatnál, ahol nincsenek meg a kellő alapok. Nem nagyon lehet szinteket átugorni.

Inováció-menedzsment rendszer hatása

A hatékony innováció-menedzsment módszereket alkalmazó vállalatok gazdasági mutatói jelentős növekedési potenciált mutatnak az átlagos vállalkozásokkal szemben. ~3000 cég felmérése alapján bizonyított tény, hogy az innováció-menedzsmenttel rendelkező cégeknél a fejlesztések sikerrátája, profitja és megtérülése nagyobb, mint az innováció-menedzsmenttel nem rendelkezőké.

 

A cég innovációs képességeinek fejlesztése az alábbiak szerint zajlik:

 1. Célok meghatározása.
 2. Kiindulási helyzet felmérése, elemzése.
 3. A cégre szabott moduláris fejlődési terv elfogadása.
 4. Innovációs képességek fejlesztése modulonként.

 

Az innovációs képességek moduláris fejlesztése lehetővé teszi,hogy

 • kis lépésekben, történjen az innovációs rendszer fejlesztése.
 • kis változtatásokat kell csak véghezvinni a szervezetben.
 • kicsi a fejlesztés kockázata.
 • gyorsan látsszon a fejlesztés megtérülése.

 

Hivatkozások:

PwC a Globális Vezérigazgatói Felmérésében (2011) megkérdezték, miben rejlik a növekedés kulcsa Magyarországon és melyek a munkahelyteremtés legnagyobb akadályai? A legtöbb cégvezető úgy látja, hogy ebben a gazdasági helyzetben a versenyelőnyt már egyértelműen az innováció jelenti. Az innováció sem különbözik a többi üzleti folyamattól, azt is lehet „rendszertelenül” csinálni, és lehet tervezetten, módszeresen, kontrollálhatóan végezni.

BCE Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató Központ: Vállalati oldalról a fejlődéshez a menedzsmentképességek fejlesztése, az innovatív képességek ösztönzése, a tudásgazdaság felé való elmozdulás elengedhetetlen. A kkv-k versenyképességét alapvetően befolyásolja, hogy mennyire látják a szükséges fejlesztéseket, s mely területeket tartanak fontosnak. A „vezetők” gyakorlatilag minden vállalati funkcionális területen az átlagosnál fontosabbnak tartanák a további fejlesztést, mint a többiek, különösen a kutatás-fejlesztés, a marketing és az emberierőforrás-menedzsment területén.   Világgazdaság

Hírlevél feliratkozás